FACEBOOK LIVE VIDEO

Hem / BLOG / FACEBOOK LIVE VIDEO
FACEBOOK LIVE VIDEO

Nu när fler och fler människor tittar på Live video, så överväger Facebook att räkna Live Video som en ny innehålls typ – som skiljer sig från normala typen av videos. Facebook håller på att lära sig att rangordna dem i nyhetsflödet. Som ett första steg, så görs en liten uppdatering till nyhetsflödet så att Facebook Live filmer får en större sannolikhet att visas högre i nyhetsflödet när dessa filmer är faktiskt är live. Människor tillbringar mer än 3x mer tid framför en Facebook Live video i genomsnitt än jämfört med en vanlig video. Detta beror sannolikt på att Facebook Live video är mer intressant i det ögonblicket än i efterhand.

Vad innebär detta för användarna nu?
Facebook Live är för närvarande tillgänglig  endast för verifierade sidor och offentliga personer. Man behöver inte  förvänta sig inte att se stora förändringar som ett resultat av den här uppdateringen.
Spekulationer om framtiden
Det kommer säkerligen att bli en succé på ett eller annat sätt. Som marknadsförare så ser jag stor potensial i live video. nyhetsmedia  och nöjestidningar kommer sannolikt att vara bland de första att dra nytta av formatet. Men det är väl bara fantasin som sätter gränser om facebook släpper det som annonsformat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.