360° på Facebook

Hem / BLOG / 360° på Facebook
360° på Facebook

 

Nu rullar Facebook ut möjligheten att enkelt dela 360° bilder på Facebook.

Helt enkelt ta en panoramabild med din telefon eller ta ett 360° foto med en fotoapp. eller 360° kamera, och sedan lägg upp den på Facebook som du gör med en vanlig bild. Därifrån kommer den omvandlas till ett 360 foto som man kan utforska, på samma sätt som med ett 360° videoklipp.
Man ser att det är en 360° bild genom en kompassikon på den högra sidan av bilden. Man Utforskar en 360° foto på mobilen genom att trycka och dra bilden eller genom att flytta telefonen och på webben genom att klicka och dra. Nu kan dina vänner uppleva det du delar i 360° som om de vore där med dig, från vandring genom en nationalpark, att vandra genom ett museum eller kanske fira ett bröllop.

Förutom på tidslinjen kan man också utforska Facebook 360° bilder i virtuell verklighet med VR goggles.

 

Hur tar jag 360 bilder?

* Ta en panoramabild på din smarta telefon eller ta ett 360° foto med en 360 fotoapp. eller 360 kamera.

* Öppna Facebook och dela fotot som med en vanlig bild: klicka på statusverktyget i toppen av din tidslinje eller nyhetsflöde välj Foto/Video där väljer du bild som du vill dela.

*När ditt foto postas, lan du kika runt i ditt foto som nu är markerad med kompassikonen – genom att flytta telefonen eller dra med fingret. Klicka på bilden för att se den i fullskärmsläge.

Samsung Gear VR-kompatibla telefoner, ser du en knapp i det övre vänstra hörnet av fotot som säger ”Visa i VR.” Om du trycker på den knappen och sätt din telefon i din Gear VR headset, kan du se din 360 foto i virtuell verklighet.