TIDEN BLIR VIKTIGARE

Hem / BLOG / TIDEN BLIR VIKTIGARE
TIDEN BLIR VIKTIGARE

Facebook arbetar hela tiden för att förbättra flödet som ett led i detta så gör de tester. Man har nu funnit att det användare gör som att klicka, kommentera eller dela inte alltid berättar hela historien om vad som är mest meningsfullt.
Man har funnit att det finns historier som människor inte gillar eller kommenterar trots att de vill se dessa, till exempel artiklar om en allvarlig aktuell händelse eller sorgliga nyheten från en vän. Baserat på denna upptäckt, har de uppdaterat rankning faktorerna så hur mycket tid du spenderar läsa ett inlägg spelar en roll för rankingen.

”Tiden användarna spenderar till att läsa eller titta på innehåll som de klickade på i flödet är en viktig signal att var intressant för dem.”

En annan förändring är att man minskar repetitiva publiceringar. Så om någon postar ofta och flera likartade inlägg från samma källa i sitt flöde så kommer du inte att se alla dessa. Detta för att minska irriterade spamliknande poster.
Förändringarna börjar rulla ut från denna veckan och kommer att fortsätta under de kommande veckorna. Detta innebär att vissa sidor kan se en liten ökning av hänvisningstrafik, och vissa sidor kan se en liten minskning.