FB, GOOGLE & FRAMTIDEN

Hem / BLOG / FB, GOOGLE & FRAMTIDEN
FB, GOOGLE & FRAMTIDEN

I dagsläget har Facebook ca1.6 miljarder användare och annonsörer som under 2015  spenderade 144.93 miljarder kronor. Konkurrensen och budgivningspriserna stiger i takt med att antalet annonsörer växer – speciellt på mobila plattformar. Google är fortfarande störst i omsättning men Facebooks omsättning växer snabbare  om vi ser till 2015 års siffror så hade  Facebook + 48.6 % mot Googles +13.0 % i tillväxt
Naturligtvis så flyttas budget från annat över till Facebook och de är de stora vinnarna i digital marknadsföring med mätbara resultat.
Om man ska sia om framtiden så är en god gissning  att  väl tilltagna TV-reklam budgetar flyttas till Facebook och Instagram tack vare köptyper, räckvidd och frekvens inte minst kampanjtypen ”bygga varumärke” kommer spela stor roll.